Αρχική Κλείσιμο
ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΑΠΟ 17/01/2007 - ΕΩΣ 18/02/2007
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο του αρχιτέκτονα Νίκου Βαλσαμάκη και περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από την αρχή της επαγγελματικής του διαδρομής, μιας διαδρομής που σημάδεψε το αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι του τόπου, μέχρι σήμερα. Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της έκθεσης, καθώς και η επιλογή των έργων που παρουσιάζονται έχουν γίνει από τον ίδιο τον Νίκο Βαλσαμάκη.
Ο Νίκος Βαλσαμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π., απ’ όπου αποφοίτησε το 1953. Έκτοτε διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών, στο οποίο εργάζεται αδιάκοπα έως σήμερα με ολιγομελή ομάδα συνεργατών, ώστε να μπορεί να ελέγχει πλήρως κάθε μελέτη.
Το πλούσιο συνθετικό του έργο, αριθμεί πάνω από τριακόσιες εφαρμοσμένες συνθέσεις, και περιλαμβάνει: κτήρια δημόσιας χρήσης, κατοικίες, τουριστικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία.
Πολλά από τα έργα του όπως η πολυκατοικία της οδού Σεμιτέλου, οι κατοικίες της Αναβύσσου, τα ξενοδοχεία «Αμαλία» κ.ά., αποτελούν ορόσημα για την ανανέωση και την εξέλιξη της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής. Η προσωπική του κατοικία στη Φιλοθέη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
17/01/2007 - 18/02/2007
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ