Αρχική Κλείσιμο
Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor</br>Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα
ΕΚΘΕΣΗ
Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor
Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα
ΑΠΟ 07/06/2017 - ΕΩΣ 10/09/2017
Η έκθεση παρουσιάζει τις ζωές τριών σημαντικών δημιουργών και στενών φίλων, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994), του John Craxton (1922-2009) και του Patrick Leigh Fermor (1915-2011), από τα πρώτα χρόνια γνωριμίας τους, στα μέσα της δεκαετίας του ’40, έως το τέλος της ζωής τους.

Μέσα από έργα τέχνης, αποσπάσματα από κείμενα, φωτογραφίες, επιστολές, χειρόγραφα και εκδόσεις, παρακολουθούμε την προσωπική τους σχέση και την καλλιτεχνική τους πορεία, με κοινό πάντοτε παρονομαστή την αγάπη τους για την Ελλάδα.
Η έκθεση, εκτός από χρονολογική διαδρομή, διαρθρώνεται θεματικά με άξονα τους τόπους που τους ενέπνευσαν –την Ύδρα, την Καρδαμύλη, την Κρήτη και την Κέρκυρα–, φιλόξενοι τόποι όπου έζησαν και δημιούργησαν.

Τα έργα προέρχονται κυρίως από την Πινακοθήκη Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη και το Craxton Estate στο Λονδίνο, αλλα και από Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Συνοδεύεται από δίγλωσση έκδοση με κείμενα των επιμελητών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επιμέλεια έκθεσης: Εβίτα Αράπογλου, Sir Michael Llewellyn-Smith, Ian Collins, Ιωάννα Μωραΐτη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Λεβέντειος Πινακοθήκη, Μουσείο Μπενάκη και Craxton Estate

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
07/06/2017 - 10/09/2017
ΕΙΣΙΤΗΡΙA:

€ 7, € 5

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
HASHTAG ΕΚΘΕΣΗΣ:
#GhikaCraxtonFermorBM

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάλεξεις στη Βρετανική Σχολή της Αθήνας
Διάλεξεις στη Βρετανική Σχολή της Αθήνας
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπαρη 1), ενώ το ομότιτλο βιβλίο θα πωλείται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και η αγορά του θα συνοδεύεται από ένα δωρεάν εισιτήριο για την ξενάγηση.
Με αφορμή την έναρξη της έκθεσης "Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor: Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα", η Βρετανική Σχολή της Αθήνας πραγματοποιεί μια εκδήλωση με ομιλητές τρεις από τους επιμελητές της έκθεσης:Εβίτα Αράπογλου, Niko Ghika: From Rocky Hydra to Gardens of CorfuIan Collins, John Craxton: A Life of GiftsκαιSir Michael Liewellyn-Smith, Paddy and Friends

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Χορηγός Αερομεταφορών

Χορηγός εγκατάστασης έκθεσης

Χορηγός φιλοξενίας

Χορηγός επικοινωνίας έκθεσης

Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας Μουσείου Μπενάκη

Μόνιμοι χορηγοί επικοινωνίας