Αρχική Κλείσιμο
ΛΙΝΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ
ΛΙΝΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Κοσμήματα 1989-2009
ΑΠΟ 08/10/2009 - ΕΩΣ 07/12/2009
Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή κοσμημάτων με την υπογραφή της Λίνας Διαμαντοπούλου Φανουράκη που θα εκτεθούν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, στις αίθουσες που στεγάζουν τα έργα προϊστορικής, αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης του Μουσείου.
 
Σκοπός της έκθεσης δεν είναι η αναμέτρηση των κοσμημάτων με τα μόνιμα εκθέματα αλλά η απόπειρα συμβίωσης και αλληλεπίδρασης των μεν προς τα δε. Στόχος είναι η δημιουργία ενός συνόλου στο οποίο τα κοσμήματα, απογυμνωμένα από τη χρηστική τους λειτουργία και απενεχοποιημένα από τη χρηματική τους αποτίμηση, προσφέρουν τη σύγχρονη αισθητική τους, το χρώμα και τη ζωντάνια τους, ενώ τα αρχαία μαρμάρινα γλυπτά, ως ευγενείς οικοδεσπότες, δέχονται να ποικίλουν επί ένα δίμηνο τη μακρότατη ζωή τους με την παρουσία των μικρών απρόσκλητων επισκεπτών τους.
 
Η επιλογή των εκτιθέμενων κοσμημάτων έγινε με κριτήριο την αισθητική τους αξία και κυρίως τη σχέση τους με το ύφος και το σκεπτικό της συγκεκριμένης έκθεσης. Η χρονολογία κατασκευής τους καλύπτει την εικοσαετία 1989-2009. Είναι χειροποίητα και οι πρώτες ύλες τους είναι: χρυσός, λευκόχρυσος, διαμάντια, μαργαριτάρια, ενώ σε ορισμένα έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ασήμι και ειδικά χρώματα (ακρυλικά και pigments).
 
Σχεδιασμός έκθεσης: Λίλη Πεζανού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
08/10/2009 - 07/12/2009
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ