Αρχική Κλείσιμο
Lila De Nobili - Γιάννης Τσαρούχης
ΕΚΘΕΣΗ
Lila De Nobili - Γιάννης Τσαρούχης
Μια συνάντηση
ΑΠΟ 04/07/2002 - ΕΩΣ 23/09/2002
Η έκθεση, ελάχιστος φόρος τιμής στη μεγάλη σκηνογράφο, ζωγράφο και ενδυματολόγο Lila de Nobili (1916-2002) θα αποτελέσει μια πρώτη "συνάντηση" του ελληνικού κοινού με το άγνωστο στην Ελλάδα έργο της, που έχει υμνηθεί παγκοσμίως. Πρόκειται άλλωστε για το πρώτο αφιέρωμα που πραγματοποιείται στην καλλιτέχνιδα διεθνώς.

Η Lila de Nobili συνέδεσε το όνομά της με θεατρικές και οπερατικές δημιουργίες που σημάδεψαν την αισθητική τής σκηνογραφίας στη μεταπολεμική Ευρώπη.
Η συνάντησή της με τον Γιάννη Τσαρούχη, στις δεκαετίες του 1960 και 1970, ιδίως τα χρόνια της αυτοεξορίας του στη Γαλλία, εξελίχτηκε σε στενή και ειλικρινή φιλία, που κράτησε μέχρι το θάνατό τους, και σε διαρκή διάλογο γύρω από την ουσία της ζωγραφικής και της τέχνης γενικότερα.

Στην έκθεση έχουν συγκεντρωθεί, τόσο από το Μουσείο Γιάννη Τσαρούχη όσο και από ιδιωτικές συλλογές, περισσότερα από 200 έργα της Lila de Nobili, δείγματα της δουλειάς της στο θέατρο και την όπερα (μακέτες σκηνικών, σπουδές κοστουμιών, κ.ά.) και της ζωγραφικής της δεξιοτεχνίας (εικονογραφήσεις βιβλίων, εντυπώσεις από την Ιταλία κ.ά.). Παράλληλα παρουσιάζονται και γύρω στα 40 έργα του Γιάννη Τσαρούχη, που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική συγγένεια και τους κοινούς προβληματισμούς των δύο δημιουργών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
04/07/2002 - 23/09/2002
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ