Αρχική Κλείσιμο
Έκδοση «Images of the Mother of God. Perceptions of the Theotokos in Byzantium»
ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Έκδοση «Images of the Mother of God. Perceptions of the Theotokos in Byzantium»
MON 24/10/2005
Παρουσίαση της έκδοσης, η οποία συμπληρώνει τον επιτυχημένο κατάλογο της έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη «Μήτηρ Θεού. Απεικονίσεις της Παναγίας στη βυζαντινή τέχνη».
Πλούσια εικονογραφημένη με έγχρωμους πίνακες και ασπρόμαυρες εικόνες, περιέχει μελέτες γραμμένες από γνωστούς καταξιωμένους επιστήμονες αλλά και νεότερους ερευνητές. Ιστορικοί της τέχνης, αρχαιολόγοι, θεολόγοι, φιλόλογοι και ιστορικοί προσεγγίζουν και προσπαθούν να φωτίσουν και να ερμηνεύσουν το φαινόμενο της λατρείας της Θεοτόκου στο βυζαντινό κόσμο. Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ασχολούνται η ενδιαφέρονται για το Βυζάντιο και τον πολιτισμό του, αλλά και σε όσους μελετούν γενικότερα το Μεσαιωνικό κόσμο και τις αντιλήψεις του.

Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Judith Herrin, καθηγήτρια βυζαντινής Ιστορίας στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθ. Άγγελος Δεληβορριάς, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και η Μαρία Βασιλάκη, αναπλ. καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιμελήτρια της έκδοσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ