Αρχική Κλείσιμο
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ
Από τη συλλογή του Βασίλη Ι. Βαλαμπού
ΑΠΟ 15/11/2005 - ΕΩΣ 05/02/2006
Η μεγαλύτερη από το 1977 έκθεση συγκεντρωμένου έργου του Γιώργου Μπουζιάνη (1885-1959). Μέσα από συνολικά 70 λάδια, υδατογραφίες, παστέλ και σχέδια, που παρουσιάζονται στην έκθεση, αναδεικνύεται το ιδιαίτερο ζωγραφικό ύφος ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του ευρωπαϊκού εξπρεσιονισμού.
Μετά από σπουδές στις Σχολές Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Μονάχου και μετά από σύντομη θητεία στον ακαδημαϊσμό, το ρεαλισμό και τον εμπρεσιονισμό, ο Μπουζιάνης διαμόρφωσε ένα αναγνωρίσιμο, προσωπικό εξπρεσιονιστικό ιδίωμα που τον κατέταξε στην ελληνική πρωτοπορία.
Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από τη συλλογή του Βασίλη Ι. Βαλαμπού, ο οποίος επί 27 χρόνια προσπαθεί να εντοπίσει τις δημιουργίες του Μπουζιάνη, διασπαρμένες σε κατόχους διαφόρων εθνικοτήτων, και να ανασυστήσει την ενότητα της κατακερματισμένης καλλιτεχνικής παραγωγής, συγκροτώντας σήμερα την πλουσιότερη ιδιωτική συλλογή έργων του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου.

Την έκθεση θα συνοδεύει κατάλογος με φωτογραφίες και βιβλιογραφική τεκμηρίωση των έργων, καθώς και κείμενα των Άγγελου Δεληβορριά, Βασίλη Ι. Βαλαμπού, Χρόνη Μπότσογλου και Σάνιας Παπά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
15/11/2005 - 05/02/2006
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ